«Укрзалізниця» отримала можливість прискорити реалізацію металобрухту. Про це заявив голова правління «Укрзалізниці» Володимир Жмак.

За його словами, нещодавно ухвалене урядом рішення (постанова № 1054) надасть можливість «Укрзалізниці» прискорити процедуру списання та реалізації металобрухту.

«До цього часу, до сьогоднішнього дня процедура списання і продажу металобрухту була дуже забюрократизована. Для цього вимагалося рішення Наглядової ради щодо вибору оцінщика металобрухту, затвердження оцінки металобрухту і потім затвердження цього рішення ще й Кабінетом Міністрів», - розповів Жмак.

За його підрахунками, за такою процедурою процес реалізації металобрухту розтягувався на 3-4 місяці. «Зараз ми отримуємо таку можливість прискорити реалізацію металобрухту», - повідомив Жмак.

Нагадаємо, раніше Європейська бізнес-асоціація заявила, що Укрзалізниця не використовує можливість заробляти на металобрухті мільярди. «Укрзалізниця потенційно може реалізовувати близько 300 тисяч тонн металобрухту на рік, та отримувати додатковий річний дохід в сумі 1-1,5 млрд грн. Однак наразі цей потенціал не використовується повністю», - наголосили експерти Асоціації.

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Зокрема, надто повільними темпами відбувається переробка вагонів, списаних на металобрухт та виключених з автоматизованого банку даних парку вантажних вагонів. Наразі темпи утилізації складають 100-400 вагонів на місяць. Це не відповідає потребам ринку, адже оптимальна кількість переробки може становити 800-1000 вагонів на місяць.