Компанія "Анвітрейд" (Wexler Group) виграла тендер "Укрзалізниці" на поставку дизельного палива за ціною в порту Роттердам плюс 35 доларів на тонні.

Про це пише сайт enkorr з посиланням на ProZorro.

"Анвітрейд" виграв всі три тендери загальним обсягом 9000 тонн, запропонувавши ціни 19 310 грн/т, 19 364 грн/т і 19 544 грн/т.

За розрахунками видання, так звана фіксована "брудна" маржа постачальника, яка надалі буде автоматично приплюсовуватися до котирувань ДП в порту Роттердам (FOB Rotterdam) складе від 28 до $35/т.

Видання зазначає, що це "брудна" маржа, крім чистого заробітку компаній, включає в себе витрати на доставку палива в Україну, страховку та інші витрати.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадаємо, на початку листопада "Укразалізниця" купувала у того ж "Анвітрейда" дизпаливо з премією +$27 до ціни в порту Роттердама.

Нагадаємо, в листопаді «Укрзалізниця» оголосила тендер на 26165 тонн вугілля за ціною «Роттердам+$50/т».

Формульний підхід з використанням цін в європейських біржових майданчиках використовується в Україні для розрахунку вартості газу для населення. З лютого по липень 2020 року це була Т.зв. формула «Амстердам плюс» – ціна на хабі ТТF в Нідерландах плюс доставка в Україну.

Також у 2016-2019 рр.діяла формула «Роттердам+» для вугілля. Вона встановлювала прогнозну вартість електроенергії виключно для промислових споживачів.

Формулу скасували 1 липня 2019 року з введенням ринку електроенергії, після цього ціна вугілля та електроенергії для промисловців зросла.