Робота з підтримки бізнесу в кризу провалена, міністра економіки Ігоря Петрашка потрібно міняти. Про це написав політолог Кирило Сазонов у блозі на Цензор.нет.

«Зараз мені здається, що Міністерства економіки і профільного міністра у нас просто немає. Є пріоритетні інвестпроекти? Ні, тільки смішні розповіді про інвестнянь. Що там з системою пільгового кредитування по 5%-7%-9%? Нічого. В реальності кредити коштують 13,75% для діючого бізнесу і 15,75% для стартапів», - написав Сазонов.

Кредит за такими ставками бізнесменам не в радість, підкреслив політолог. Крім того, левова частка коштів за цими кредитами не була спрямована на відновлення постраждалих від карантину галузей.

"Близько 72% (9,1 млрд грн) від загального обсягу наданих за програмою кредитів — кредити на рефінансування раніше отриманих позик, в той час як частка нових інвестиційних кредитів становить всього 19% (2,4 млрд), антикризових кредитів за ставкою 3% — 9% (1,1 млрд грн)», - зазначив Сазонов.

За його словами, кількість нових інвестиційних кредитів, наданих за програмою " 5-7-9%", не перевищує 2 тисяч (виходячи з обсягу в 2,4 млрд грн. і максимальної суми кредиту), в той час як кількість малих підприємств в Україні, за даними Держстату, становить 362,3 тисячі. Тобто, ІНВЕСТ.кредити за програмою змогли отримати лише 0,55% малих підприємств.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"Мінекономіки з цього приводу не переживає. Мені здається, що у нас його просто немає. Ось такий парадокс. Міністр Петрашко є і непогано виглядає, а результатів його роботи немає. Може, замінити вже?» - резюмував Сазонов.

Раніше народний депутат фракції "Батьківщина" Валентин Наливайченко заявив, що за 8 місяців міністр економіки Ігор Петрашко не зробив жодного кроку, щоб допомогти українцям вижити під час карантину, і назвав його найбільш провальним міністром економіки.

У свою чергу лідер Радикальної партії Олег Ляшко вважає, що бездіяльність міністра економіки Ігоря Петрашка вбиває економіку країни, і він повинен подати у відставку.