Катерина Котенкова в новому ролику каналу «Знай ua» на YouTube прокоментувала відверте зізнання радника глави ОП Михайла Подоляка про те, що українські олігархи продовжують вкладати гроші в різні партії, в тому числі й в «Слугу народу».

До чого це призведе?

Зараз олігархи прагнуть у такий спосіб реалізувати свої особисті інтереси. А уряд, зі свого боку, намагається їм показати: ця схема не діє.

Тим часом паралельно з якістю державних послуг падають і «акції» України на світовому ринку. Вона як і раніше найбідніша країна континенту, в якій панують безробіття і корупція, а комунальні тарифи зростають до небес.

Подоляк, фото: Facebook

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Тим часом вже пройшли місцеві вибори, і на них здебільшого перемогли не «слуги народу». Тепер Офісу президента потрібно якось налагоджувати співпрацю з муніципальною владою.

«Судячи з підлітково-образливої реакції деяких представників «слуг», нічого доброго нас не чекає. Мовляв, обрали собі мерів, ось тепер вони за все на світі й відповідають. Є питання, які необхідно вирішувати саме у співпраці центру і регіонів: протидія коронавірус, інвестиційні програми, соціальні проєкти та комуналка», - зазначає політолог Олександр Кочетков.

Але децентралізація при цьому ще не завершена, і якщо центральної влади буде не вистачати грошей, для неї залишається можливість забратися в місцеві бюджети.

Після того, як завершився весняний тотальний карантин, президент Зеленський проголосив себе і главу уряду Шмигаль переможцями коронавірусу. Але народ оцінив це по-іншому: він побачив важкі для себе обмеження, на які представники влади відверто плювали.

Володимир Зеленський, фото: кадр з відео

І скасування цих обмежень він розцінив як скасування карантину взагалі. Тепер уже ніхто не піде на самоізоляцію, а гроші, призначені на медицину, пішли на дороги.

Майже 65 мільярдів гривень повинні були допомогти підтримати економіку на плаву, зміцнити охорону здоров'я і соціальну сферу. Але замість цього величезна сума пішла на дороги.

Ось тільки хто буде по нім їздити, коли пандемія закінчиться? Лише деякі, хто вижив.

Раніше Котенкова розповідала про те, кому загрожує зубожіння.

Також вона повідомляла про майбутній перерахунок пенсій і зарплат.