На політичному ток-шоу “Право на владу” у четвер, 26 листопада, в студію був запрошений міністр фінансів України Сергій Марченко. Йому поставили питання, чому при економічній ситуації, яка склалася в країні, і при кількості зовнішніх боргів України він не займається реструктуризацією і відтермінуванням кредитів.

"Держава перебуває в нужді не тому, що нам нічим віддавати борги. Цей наратив взагалі слід забути. Це тому, що наші доходи не відповідають нашим потребам. Реструктуризація боргу-це поганий крок, тому що наступного разу вам не довірять кошти порядні інвестори, а непорядних нам не потрібно", — заявив Сергій Марченко.

За словами Марченка, Україна не повинна поводитися, як непорядні країни-позичальники, як деякі з латиноамериканських країн".

"Що ж стосується погашення боргів... Ви знаєте, я з собою папочку скрізь ношу. Я міністр фінансів, мені цікаво іноді, що там відбувається. Державні позики повинні бути...у сумі 631 млрд гривень. Погашення боргу, сума 335 мільярдів гривень. Тобто, Ми позичаємо більше, ніж віддаємо, - сказав Сергій Марченко.


Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще