Політичний блогер Сергій Корнак поділився своєю думкою з приводу того, більш всіх має вигоди з нинішнього стану справ в Україні.

Він вважає, що основних політичних та економічних гравців дії Володимира Зеленського на посаді президента цілком влаштовують. Все йде так, як їм потрібно: і зростання енергетичних тарифів, і підготовка до приватизації АЕС.

«Єдине, що Коломойський дуже незадоволений: він-то сподівався бути номером один. Він зробив президента, його канал «1 + 1» розкрутив «слугу народу», ну, в загальному — тато. Хоча він не сильно переймається через вихід Зеленського з-під опіки», - вважає оглядач.

Він звернув увагу на те, що в останні роки «Центренерго» стало дуже збитковим. Звичайно підприємство в подібних випадках роблять банкрутом і продають. На думку Корнака, все йде до того, що воно дістанеться Коломойському.

Що стосується «ПриватБанку», то тепер цього олігархові потрібен вже не він сам, а компенсація за нього — два мільярди гривень.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Далі аналітик перейшов до тандему «Кучма-Пінчук».

«Їм на відкуп віддана вся медицина, але, виявляється, ще й Укроборонпром! Дика ситуація: Абромавічус подав у відставку, а Мустафа Найєм, який був його першим заступником, виявився керівником Укроборонпрому. Журналіст — керівник найбільшого концерну, що дістався у спадок від СРСР, в який входить сотні компаній на десятки мільярдів доларів. Коротше, всім керує група Пінчука», - обурений Сергій Корнак.

Та й Петро Порошенко, втративши державну владу, продовжує процвітати, вкладаючи гроші в аграрний сектор і просто скуповуючи землю. Оскільки саме він гарантує продовольчу безпеку європейських країн, Захід забезпечує йому таку підтримку, при якій Петру Олексійовичу побоюватися нічого.

«Зеленський як би влаштовує всіх, але є одне «але»- коли зграя чортів біля корита, вони починають битися між собою, а головний терпила — народ. Ми всі винні, що підтримали Зеленського 73 відсотками голосів», - зазначає відеоблогер.

На його думку, утворилося свого роду порочне коло — точніше, порочна спіраль. Дійсно, українці розчарувалися в Зеленському. Але чим менше народ підтримує президента, тим менше у нього можливостей для протистояння олігархам — і тим краще їм живеться.

Раніше цей блогер нагадав про Революцію Гідності.

Також він висловлював припущення про справжню причину госпіталізації Зеленського.