Про це розповів в.о. Голови Державної фіскальної служби України Сергій Солодченко у статті «Ліквідувати не можна залишити» на «ЛІГА.Блоги», передає Державна фіскальна служба України.

«Ще за кілька місяців до завершення календарного року, податкова міліція досягла показників 2018-2019 років. Рівень відшкодування завданих державі збитків у закінчених кримінальних провадженнях за 9 місяців 2020 року вже перевищує 1 мільярд гривень. Роком раніше, за аналогічний період, державі було відшкодовано 587 мільйонів гривень. Тобто, ефективність відшкодування збитків збільшилась вдвічі», – зазначив керівник служби.

Він нагадав про те, що податкова міліція змінила вектор своєї результативності та зосередилась не на кількісних, а на якісних показниках роботи – це направлення до суду кримінальних проваджень та відшкодування завданих державі збитків.

Для більшої наочності надаємо статистику за цими двома показниками за всю історію існування податкової міліції, тобто починаючи з 1998 року.

Популярные статьи сейчас

Кто из украинцев останется без льгот в 2024 году

За просроченные коммунальные платежки могут забрать половину пенсии: как еще накажут должников

Изменение цены на электроэнергию: в НКРЭКУ сделали заявление для потребителей

Перевод с карты на карту будут жестко контролировать: как могут заблокировать карту

Показать еще

З року в рік кількість кримінальних проваджень, направлених до суду, помітно зменшується. А суми відшкодованих збитків варіюються від 79 до 770 мільйонів гривень в різні періоди часу (з 1998 по 2017 роки).

«Для мене ж показовим і відповідальним є період з 2018 року, коли я очолив Головне слідче управління фінансових розслідувань ДФС. Тоді, я орієнтував всіх слідчих на необхідності зосереджувати увагу на розкритті, розслідуванні та спрямуванні до суду кримінальних проваджень із багатомільйонними сумами збитків та подальшим вжиттям заходів, спрямованих на їх відшкодування. В результаті, при зменшенні направлених до суду кримінальних проваджень ефективність відшкодування збитків помітно збільшилась. Погодьтесь, після 493 мільйонів гривень досягти понад 1 мільярд – це відчутний результат», – акцентував Сергій Солодченко.

Крім того, за 9 місяців 2020 року податковою міліцією:

- припинено діяльність 53 центрів мінімізації платежів;

- закінчено 20 кримінальних проваджень про злочини, вчиненні організованими групами;

- з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму в понад 2 мільярди гривень.